2ο ανταλλακτικό και χαριστικό παζάρι

Βιβλίο-Τροφή στη γνώση

Μετά την μεγάλη επιτυχία που 1ου Ανταλλακτικού- χαριστικού παζαριού που έγινε στην πόλη μας τις μέρες των Χριστουγέννων, η ομάδα κάνει το επόμενο βήμα οργανώνοντας το 2ο Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι το Σάββατο 24 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία, μπροστά στην ALPHA BANK,( κεντρική πλατεία) από τις 12.00 π.μ εώς το βράδυ, με κεντρικό θέμα  <<ΒΙΒΛΙΟ-Τροφή στη γνώση>>. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προώθηση, της επανάχρησης, της αλληλεγγύης και της ενεργοποίησης σε θετικές δράσεις.

 

Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς στο 2ο  Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι , σε μια γιορτή επικοινωνίας άγνωστων μέχρι χθες ανθρώπων, που γίνονται φίλοι, κόντρα στην απομόνωση, την οικονομική και ηθική εξαθλίωση, που επιβάλλει η εμπορευματοποίηση των πάντων. Η αλληλεγγύη που αναπτύσσεται προτάσσει και καλλιεργεί την ομορφιά των οριζόντιων σχέσεων, με την άμεση επικοινωνία και την αποδοχή του διαφορετικού!

Τις επόμενες μέρες και μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης ψάξτε τις βιβλιοθήκες σας και βρείτε τα βιβλία που μένουν σκονισμένα και που θα θέλατε να ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΤΕ για να δώσετε σε κάποιον την ευκαιρία να τα ανακαλύψει και να δεχθεί τη συντροφιά τους. Παράλληλα επειδή θα υπάρχουν αρκετές δράσεις για παιδιά (...αλλά και για μεγάλα παιδιά) θα υπάρχει και ένας χώρος για ανταλλαγή ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ,CD, DVD κ οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου, για μικρούς κ μεγάλους.

Η συμμετοχή μας σε θετικές δράσεις όπως αυτή του ανταλλακτικού παζαριού μπορεί να συμβάλλει στη μετακίνησή μας σε μια άλλη στάση ζωής που να έχει μέτρο και ουσία. Που οι υπεύθυνες, ενσυνείδητες αγορές θα αντικαταστήσουν την ασυνείδητη κατανάλωση. Που τα αντικείμενα από αναλώσιμα, θα αποκτήσουν ξανά χρηστική αξία. Που η ενότητα, η ανταλλαγή και η αλληλεγγύη θα πάρουν τη θέση της αδιαφορίας του ενός για τον άλλο και της απληστίας.

Ίσως έτσι γίνουμε εμείς η αλλαγή, που θέλουμε να δούμε για την χώρα μας και τον κόσμο μας.