Η Καρδίτσα γιόρτασε οικολογικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις της 13ης Οικολογικής Γιορτής

Το πρωί ξεχώρισαν η ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αναζητώντας τον ενεργό πολίτη» και οι δράσεις για τα παιδιά

 

     Με μία ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αναζητώντας τον ενεργό πολίτη» συνεχίστηκαν, το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτέμβρη, οι παράλληλες εκδηλώσεις της 13ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που πραγματοποίησε η ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας, στο άλσος του Παυσιλύπου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.), την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΝΤΟΣ, το Europe Direct Καρδίτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, αλλά και σε συνεργασία με αρκετούς ακόμη φορείς της περιοχής.

  Η εκδήλωση, η οποία  οργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, ξεκίνησε με ολιγόλεπτες εισηγήσεις από τον κ. Αθ. Ανδρεόπουλο, μέλος των «Ενεργών Πολιτών Φαρσάλων», τον κ. Νίκο Γκαμαλέτσο,  μέλος σύγχρονων κινημάτων στην Καρδίτσα, τον κ. Αντ. Ντάνη, Υπεύθυνο Λειτουργίας του Κ.Π.Ε. Μουζακίου και τον κ. Γιώργο Τράντα, μέλος των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας».

  Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό για θέματα όπως : πως μπορούν να γίνουν περισσότεροι οι ενεργοί πολίτες, ποια είναι η προσωπική ιστορία ή διαδικασία "ενεργοποίησης" ενός ενεργού πολίτη ή ποιά είναι τα κίνητρα που έχουν οι άνθρωποι για να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.

  Για την καταγραφή της συζήτησης, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών πολιτών, θα πρέπει να σημειώσουμε πως  χρησιμοποιείται ο ιστότοπος: polikar.wikispaces.com

  Εξίσου ικανοποιητική υπήρξε η συμμετοχή του κόσμου και σε όλες τις υπόλοιπες δράσεις που περιλάμβανε το πρόγραμμα της Κυριακής.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με Ζωγραφική – Κατασκευές με πέτρες και ξύλα από τη θάλασσα, μία δράση που είχε τον τίτλο «Αναμνήσεις ενός καλοκαιριού» και έγινε υπο την επιμέλεια των κ. Χρύσας Κατσαβριά - Σιωροπούλου και Μιχαέλα Βόβες.

 Δυναμικά συνεχίστηκε και το «ΣΚΑΚΙ για παιδιά και μεγάλους» που υλοποιήθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Παλαμά και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας.

 Με εντυπωσιακό ενδιαφέρον, ο κόσμος συνέχισε να παρακολουθεί και το Εργαστήριο κατασκευής πλιθιών και πλίθινου τοίχου που ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου.

  Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε και ποδηλατοπορεία με διαδρομή : Καρδίτσα – αναρρυθμιστική λίμνη Καρδίτσας, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. Η αναχώρηση έγινε από την πλατεία Πλαστήρα, ενώ την οργάνωση ανέλαβαν ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) και ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας (ΠΟΚ).

  Η Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων, η οποία περιλαμβάνει 43 περίπτερα με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, συνέχισε να καταγράφει ρεκόρ επισκεπτών, καταδεικνύοντας τη δυναμική της Γιορτής που είναι η μοναδική σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2001 που ξεκίνησε.

   Η αυλαία «έπεσε» αργά το βράδυ της Κυριακής, με τους διοργανωτές να ανανεώνουν το «ραντεβού» τους με το κοινό για του χρόνου, στην 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας.

 

 

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Καρδίτσας

ΧΟΡΗΓΟΙ

Δήμος Καρδίτσας