Ευχαριστίες και απόψεις της οργανωτικής επιτροπής της 13ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

Με τη λήξη της 13ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει, για μια ακόμη φορά, όλους όσοι, με οποιοδήποτε τρόπο, συνέβαλλαν στην επιτυχία της και ιδιαίτερα:

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΟΡΗΓΟ

Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

ΤΟΝ ΧΟΡΗΓΟ

Δήμο Καρδίτσας

ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και EM-ELLAS - Ζαφειροπούλου Κων/να - «Η Τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών»

> Όλους τους εκθέτες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση

>Το Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας

>Το εργατοτεχνικό προσωπικό και τις υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας.

> Την Εκτυπωτική Καρδίτσας για την ευγενική χορηγία εκτύπωσης των φυλλαδίων του ΑΛ.Μ.Α

>Όλους τους εισηγητές της ημερίδας

>Τη δημοσιογράφο κ. Φρόσω Παύλου για την παρουσίαση της βραδιάς των εγκαινίων

>Τους Γιώργο Τράντα, Θανάση Ανδρεόπουλο, Νίκο Γκαμαλέτσο, και Αντώνη Ντάνη  που παρουσίασαν το θέμα : «Αναζητώντας τον Ενεργό Πολίτη»

>Τον παραδοσιακό Τεχνίτη Πλίθινων Κατασκευών Γιώργο Καζνέση και τους βοηθούς του για το Εργαστήριο κατασκευής πλιθιών και πλίθινου τοίχου

>Το προσωπικό της ΑΝ.ΚΑ. για την εν γένει στήριξη της Γιορτής

> Την κ. Μαίρη Κουτσουμπάνη για την παρασκευή των εδεσμάτων του μπουφέ των εγκαινίων

 >Τον Μορφωτικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μασχολουριωτών «Η ΑΡΝΗ» για τις πίτες που προσέφερε τη βραδιά των εγκαινίων

 >Τον Βιολογικό  Αμπελώνα Κοντοζήση για τη χορηγία κρασιού

>Ευχαριστούμε επίσης για τις χορηγίες τους σε προϊόντα : τον Άγγελο Μηλαρά – Γαλακτοπωλείο, τον Δ. Μοσχούτα, την Κάβα Σφέτσιου, το Κρεοπωλείο Ευάγγελου Ψαρρή και ΣΙΑ Ο.Ε.

> Τις Νατάσα Σπύρου, Δήμητρα Μαυρογιάννη, Ιωάννα Τσίτρα, Ειρήνη Βασιλάκου, Μαρία Φιλίππου, Μερόπη Κοσκινιώτη, Κρύστα Λάππα και τους Γιώργο Μπέλλη και Τηλέμαχο Βάϊλα

>Τη Δ/νση του Παυσιλύπου  για την πολύπλευρη στήριξη της Γιορτής

> Το Θέατρο Σκιών του Μάκη Χάρμπα, το Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας, το Θεατρικό Εργαστήρι «τέχνης παίδευσης» του Σπύρου Μπουντούρη και το Κουκλοθέατρο της Ερατούς Σιωροπούλου  που όλοι τους αφιλοκερδώς προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους  

> Τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου και την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

>Τους Βάϊο Κρικέλλη, Ηλία Καραμέτο, Νίκο Μανούκα καθώς επίσης και τους Gravity για το μουσικό πρόγραμμα

>Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επισκέπτες και σε όλους τους Καρδιτσιώτες που στηρίζουν διαχρονικά την Οικολογική Γιορτή

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ:  Κοινή διαπίστωση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ότι υπήρξε μια πολύ άρτια οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, όπως επίσης και ένας πολύ καλός συντονισμός σε σχέση με το σύνολο των εκδηλώσεων που περιλάμβανε η φετινή Γιορτή και οι οποίες κατά γενική ομολογία ήταν και πολλές και ενδιαφέρουσες.

  Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάτι που αποτελεί σημαντικό μήνυμα για τον ορθό προσανατολισμό των δράσεων της Γιορτής.

  Μέσα από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις της ημερίδας αναδείχθηκε η ανάγκη για οικολογική αρχιτεκτονική και δόμηση και επιστροφή στις πλίθινες κατασκευές. 

Μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό είχαν  όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις της γιορτής, που συνδύαζαν  την ενημέρωση με την ψυχαγωγία και πάντα με μηνύματα … οικολογικά. Αποτελεί ενθαρρυντικό μήνυμα, το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι παράλληλες εκδηλώσεις, πλαισιώνονται όλο και περισσότερο από τους επισκέπτες.

   Η ΟικόΣφαιρα ανανεώνει πλέον το «ραντεβού» της για το 2014, στην 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί και πάλι μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, στοχεύοντας σε μία ακόμα καλύτερη και πιο αναβαθμισμένη διοργάνωση.

  Τέλος, είναι ανοιχτή σε νέους εθελοντές και ευαισθητοποιημένους οικολογικά πολίτες τους οποίους καλεί να την πλαισιώσουν στην προσπάθειά της αυτή.