Όλα έτοιμα για την 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί από 18-21 Σεπτεμβρίου 2014

  Όλα είναι έτοιμα για την 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει, από 18 έως 21 Σεπτέμβρη 2014, η ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝΚΑ ΑΕ, το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας, τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ Καρδίτσας και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων.

Η φετινή Γιορτή εντάσσεται στο νέο θεσμό του ΥΠΑΑΤ «Θεσμοφόρια 2014» τα οποία επικεντρώνονται στη διαχρονικότητα και τη σημασία της γεωργίας και των καρπών της γης και αναμφισβήτητα το γεγονός αυτό έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το κύρος της διοργάνωσης.

 Ήδη, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων που, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου, διαγράφεται κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό. Οι αιτήσεις από την πλευρά βιοκαλλιεργητών, χειροτεχνών με οικολογικά είδη χειροτεχνίας, αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις και οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων συνεχίζονται μέχρι να καλυφθούν και τα τελευταία από τα 50 συνολικά διαθέσιμα περίπτερα.

 Εκτός από την Εκθεσιακή Αγορά, το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί : Οι κίνδυνοι, τα προβλήματα και οι λύσεις» (όπου και αφιερώνεται η Γιορτή),  με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες οι οποίοι πρόκειται να αναλύσουν μία σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως οι επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον και ο ρόλος των καταναλωτών καθώς και των παραγωγών απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση. Η ημερίδα έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, και ώρα 10.30π.μ., στο άλσος του Παυσιλύπου.

 Ποικίλο και ενδιαφέρον θα είναι και το πρόγραμμα όλων των υπόλοιπων παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων που θα απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει : τηλεδιάσκεψη για τη διαχείριση του νερού, τριήμερο κηποτεχνίας, ομιλίες, εργαστήρια, οικολογικά και θεατρικά δρώμενα, εκδηλώσεις για παιδιά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διάφορα μουσικά σχήματα.

Στο σημείο αυτό, η ΟικόΣφαιρα απευθύνει, για άλλη μια φορά, κάλεσμα σε όσους μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά, είτε με προσφορά εργασίας, είτε με τη διάθεση προϊόντων, αλλά και σε όσα μουσικά σχήματα ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν κάποιο πρόγραμμα, να επικοινωνήσουν μαζί μας.

 Επειδή δε εκφράστηκαν και κάποια παράπονα ότι υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις, δηλώνουμε πως είμαστε «ανοιχτοί» σε όλους, αρκεί να επικοινωνήσουν μαζί μας εγκαίρως.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ : Δήμος Καρδίτσας, ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε. Καρδίτσας, Παναγιώτης Φυτσιλής  (Αλουμινοκατασκευές – σιδηροκατασκευές)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ : EMELLAS – «Η τεχνολογία των ενεργών μικροοργανισμών», Σίδερα-Λαμαρίνες Αθανάσιος Τσιαμαντάς και Σια Ο.Ε, Συνεταιριστική Ελαιοχρωματιστών – Σκούρας Βασίλης

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλ. : 6976017907, 6979914084

Ιστοσελίδα :www.oikosfaira.gr