Από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2015 η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που είναι αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή

Με νέα σύνθεση ξεκινάει τις εργασίες της η Οργανωτική Επιτροπή της 15ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που οργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), το τετραήμερο από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2015, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Αργιθέας, την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων και το ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων (αναμένονται και άλλοι).


 
Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Ορέστης Ψαχούλας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης και Εμπορίου, ενώ κατά την τελευταία συνεδρίαση αποφασίστηκε η φετινή διοργάνωση να αφιερωθεί στην κλιματική αλλαγή, ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα ιδιαίτερα σοβαρό και πάντα επίκαιρο. Στόχος των διοργανωτών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από δραματικές. Η αύξηση της θερμοκρασίας, η ξηρασία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα είναι μερικές μόνον από τις συνέπειες που θα προκύψουν και οι οποίες θα οδηγήσουν σε εξαφάνιση παραθαλάσσιων περιοχών αφού θα κατακλειστούν από τα νερά, στην παγκόσμια μείωση της παραγωγής, στη διατάραξη της βιοποικιλότητας και του οικοσυστήματος, αλλά και στην υποβάθμιση της υγείας του ανθρώπου. Αυτό θα είναι και το θέμα το οποίο θα απασχολήσει την ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της γιορτής, με ομιλητές όπως πάντα καταξιωμένους επιστήμονες.

Πολλές και σημαντικές θα είναι και οι παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνει η  Γιορτή αφού, λόγω των δεκαπεντάχρονων που συμπληρώνει, θα έχει επετειακό χαρακτήρα.
 Σύντομα, εξάλλου, θα ξεκινήσει και η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά από παραγωγούς Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων και Ειδών Χειροτεχνίας καθώς και άλλων οικολογικών δραστηριοτήτων. Η γιορτή, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί στο άλσος του Παυσιλύπου.
    Η Οργανωτική Επιτροπή, είναι ανοιχτή και καλεί πολίτες και φορείς να συνδράμουν σ ΄ αυτή την προσπάθεια ώστε όλοι μαζί με ενότητα και συνεργατισμό να πετύχει πολλά περισσότερα.
  Για επικοινωνία: e-mail  : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ιστοσελίδα: www.oikosfaira.gr, τηλ. 24410-28550, 6932717677.