Ευχαριστίες και απόψεις της οργανωτικής επιτροπής για την 12η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών σημείωσε η 12η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε από 20 έως 23 Σεπτέμβρη 2012.

Πιστεύουμε ότι η φετινή γιορτή, ήταν η πιο πολυεπίπεδη η πιο άρτια και η πιο μεστή, που σημαίνει ότι κάθε χρόνο πάμε και πιο μπροστά. Αυτό, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην προσφορά και την διάθεση των φορέων του νομού μας, με τους οποίους συνδιοργανώνουμε την Οικολογική Γιορτή και στους συμπολίτες μας αλλά και στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, που κάθε χρόνο την αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο, γίνονται φίλοι της και συμβάλλουν θετικά με την συμμετοχή τους

 

Ακολουθώντας την χρονική πορεία των δράσεων, ευχαριστούμε:

Όλους όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα των πρόδρομων και παράλληλων εκδηλώσεων και στο πρόγραμμα της ημερίδας. Η εθελοντική τους συμμετοχή βοήθησε αναμφισβήτητα στην ποιότητα των πλούσιων εκδηλώσεων.

Τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (πρ. ΚΕΓΕ) για την παραχώρηση των χώρων του, όπου φιλοξενήθηκαν οι εκθέτες.

Την κ. Μαίρη Κουτσουμπάνη που με μεράκι και τέχνη παρασκεύασε γευστικότατες πίτες για τον μπουφέ των εγκαινίων.

Τους βιολογικούς αμπελώνες και το οινοποιείο Αντρέα Κοντοζήση για την ευγενική χορηγία του υπέροχου βιολογικού κρασιού που προσφέραμε στους επισκέπτες των εγκαινίων.

Το μουσικό σχήμα Vin Doux (Σπύρου Αναστασία, Παπαβασιλείου Βαγγέλης, Τσόγκας Αριστοτέλης) που με ρετρό και τζαζ ή ήχους ταξίδεψαν τους επισκέπτες.

Τους φίλους και φίλες της οικολογικής γιορτής: Κατερίνα Πρίτσα (η οποία επί πλέον προσέφερε πολυποίκιλη βοήθεια στην γιορτή), Βάσω Κουτσιαρίδα, Μάριο Λιόγρη, Ειρήνη Μιναδάκη, Θωμά Χατζή. που συνέβαλλαν στην Παρασκευή των γευμάτων των φιλοξενουμένων

Την ΠΕΔ (πρ. ΤΕΔΚ) για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων, το Μουσείο την πόλης και το καφέ del corso του κ. Ορέστη Ψαχούλα, για την ευγενική τους προσφορά στο μπουφέ της ημερίδας.

Την Ελληνική εταιρία αξιοποίησης ανακύκλωσης και τον κ. Νίκο Μπαξεβάνο, που οργάνωσαν το εναλλακτικό λούνα παρκ.

Τον Ορειβατικό Σύλλογο και τον Σπηλαιολογικό όμιλο Καρδίτσας για τις εντυπωσιακές υπαίθριες δραστηριότητες που οργάνωσαν στο Παυσίλυπο.

Το Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας και τον Σκακιστικό Όμιλο Παλαμά για την πλούσια ενασχόληση με το σκάκι που πρόσφεραν σε μικρούς και μεγάλους.

Τον κ. Γιάννη Μπάτρα και την χορωδία του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου Καρδίτσας για τις ξεχωριστές στιγμές που μας χάρισαν.

Ιδιαίτερα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον από χρόνια φίλο της γιορτής Μάκη Χάρμπα ο οποίος αφιλοκερδώς παρουσίασε την παράσταση θεάτρου σκιών (καραγκιώζη).

Ευχαριστίες προς κ.κ.: Βασίλη Πούλιο για τις ηλεκτρολογικές του υπηρεσίες, Μαρία Σίμου γαλακτοπωλείο το ΦΡΕΣΚΟ, Χαρούλα Αργύρη (ξυλόφουρνος), Βάσω Καραμπέκου για την καθαριότητα στους χώρους φιλοξενίας των εκθετών.

Ευχαριστίες προς την Περιφερειακή Ενότητα που διέθεσε όχημα για τη μεταφορά του εξοπλισμού των περιπτέρων, τις υπηρεσίες: Δημοτικής Αστυνομίας, Πρασίνου - Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, του Δήμου Καρδίτσας για την πολυποίκιλη βοήθεια και συμπαράστασή τους και τέλος την Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις προσκλήσεις έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

«Η οργανωτική επιτροπή της 12ης Οικολογικής Καρδίτσας σαν ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους συμπολίτες μας, που τόσο αγανακτισμένοι είναι εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και εκφράζοντας τη διαφωνία σε αυτούς που αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης, που δεν σέβονται και δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην καλέσει κανέναν βουλευτή στις εκδηλώσεις. Σχετικό δημοσίευμα βουλευτή στον τύπο για πρόσκληση και χαιρετισμό στις εκδηλώσεις, έγινε με δικιά του πρωτοβουλία και ευθύνη.

Εμείς προσκαλούμε φορείς και πολίτες που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν ανιδιοτελώς και πιστεύουν στου σκοπούς και στις ιδέες της γιορτής μας. Η Οικολογική γιορτή είναι και θα είναι ανοιχτή σε προτάσεις, νέες ιδέες και νέα πρόσωπα. Είναι μάλιστα ζητούμενο από τους οργανωτές να υπάρχει συνεχώς προσέλευση με νέα πρόσωπα και ιδέες τα οποία θα συμβάλλουν στην εξέλιξη της διοργάνωσης και στην συμβολή μιας θετικής δράσης για την πόλη μας και το περιβάλλον μέσα από την οποία μάλιστα ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Περιμένουμε νέους εθελοντές τόσο στην ΟικόΣφαιρα, όσο και στην Οικολογική Γιορτή. Από τη δική μας ανιδιοτελή προσφορά εξαρτάται η πρόοδος της κοινωνίας»


Χορηγοί

Η όλη διοργάνωση δεν θα είχε την εικόνα που παρουσίασε, χωρίς την πολύτιμη οικονομική βοήθεια των χορηγών της, οι οποίοι είναι:

Μεγάλοι χορηγοί :
Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
Δήμος Καρδίτσας
Χορηγοί :
Επιμελητήριο Καρδίτσας

Ακόμα κατά την διάρκεια του 4/ημέρου, αρκετοί των εκθετών πρόσφεραν στην Γιορτή κάτι από τα προϊόντα τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή τους ευχαριστεί όλους θερμά. Απευθύνει δε ξεχωριστές ευχαριστίες σε όλους όσους προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, κάτι που στους δύσκολους καιρούς αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Ανανεώνει, τέλος, το «ραντεβού» της μαζί σας για του χρόνου, στη 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί από 19 ως 22 Σεπτέμβρη 2013