ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή εκθετών στην 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας από 20 έως 23 Σεπτέμβρη 2018

ΟικόΣφαιρα                                                                           Καρδίτσα 5-7-2018    

18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Οργανωτική Επιτροπή

Υποβολή Αιτήσεων- Δηλώσεων συμμετοχής: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., fax:   2441071636

Πληροφορίες και επικοινωνία:

Πετεινάρα Χρυσάνθη

2441021000  κιν.6976017907  cosmote

Πρίτσα Κατερίνα 6979914084 cosmote

Ιστοσελίδα: www.oikosfaira.gr

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για κλείσιμο ξενοδοχείων, προθεσμία μέχρι 14-7-18

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας θα τη βρείτε στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση:

www.oikosfaira.gr

Επισκεφθείτε την για να δείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες

                                                                                                                                                                                                                                                           

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή εκθετών στην

18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας από 20 έως 23 Σεπτέμβρη 2018

 

Η ΟικόΣφαιρα, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,  το Δήμο Καρδίτσας, το EuropeDirect της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου-Καρδίτσας, και άλλους φορείς, πραγματοποιεί, το 4ήμερο από 20 μέχρι 23 Σεπτέμβρη 2018 στην Καρδίτσα, την 18η Πανελλήνια Οικολογική Γιορτή.

Η γιορτή αυτή περιλαμβάνει:

 • Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνίας και έκθεση περιβαλλοντικών και οικολογικών δραστηριοτήτων.
 • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τις ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 • Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες-συζητήσεις και εργαστήρια, στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα.

 

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ:

Α. Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων (β.π.) φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και μεταποιητές και τυποποιητές β.π., που οπωσδήποτε ελέγχονται και πιστοποιούνται από κάποιο νόμιμο και αναγνωρισμένο οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.

 Β. Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης, β.π. καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία περιβάλλοντος, καθώς και κάθε άλλη σχετική δραστηριότητα που εμπίπτει στους σκοπούς της Οικολογικής Γιορτής.

Γ. Χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας.

Οι σχετιζόμενοι με την εμπορία βιολογικών προϊόντων, που δεν είναι οι ίδιοι παραγωγοί, θα μπορούν να εκθέτουν προϊόντα τους αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ στο χώρο της εκθεσιακής αγοράς. Θα μπορούν όμως να παρέχουν από τα περίπτερά τους,  πληροφορίες στους επισκέπτες της έκθεσης και θα έχουν τη δυνατότητα να διαφημίζουν τα προϊόντα τους και να κλείνουν ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Μέσα στους επί μέρους σκοπούς της 18ης Οικολογικής Γιορτής είναι:

 1. Η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.
 2. Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής,  προς τους αγρότες και τους καταναλωτές.
 3. Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τα προβλήματα της βιολογικής καλλιέργειας και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την εμπορία και διακίνηση βιολογικών προϊόντων, αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.
 4. Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων, από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.

 

Αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στις ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης 20/9/2018 και ώρα 6 μ.μ., ανοίγει τις πύλες της η 18η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και άλλων οικολογικών δραστηριοτήτων, ενώ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα σχετική με το θέμα στο οποίο είναι αφιερωμένη η οικολογική γιορτή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου μάλλον στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Ώρες λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς:

 • Πέμπτη 18:00 – 22:30
 • Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10.00 -14.30 και 17.30 - 22.30.

Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής αγοράς επιτρέπονται πωλήσεις των εκτεθειμένων προϊόντων,  μόνο από παραγωγούς και χειροτέχνες.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

 • Ø Το χρηματικό ποσό συμμετοχής στην έκθεση, για κάθε περίπτερο, είναι συμβολικό και λόγω οικονομικής κρίσης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα: Έτσι, οι βιοκαλλιεργητές και οι χειροτέχνες πληρώνουν 60 €, ενώ όλοι οι άλλοι εκθέτες, 80 €. Περισσότερα από δύο περίπτερα, ανά εκθέτη δεν είναι δυνατόν να  παραχωρηθούν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού περιπτέρων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής.
 • Κάθε περίπτερο έχει διαστάσεις 2,5Χ2,5Χ2,5 μέτρα, έχει ηλεκτροφωτισμό και παρέχει ασφάλεια από καιρικές συνθήκες. Κατά τη νύχτα τα περίπτερα κλείνουν από όλες τις πλευρές και υπάρχει αστυνόμευση.
 • Ο χώρος πραγματοποίησης της εκθεσιακής αγοράς, όπως και κάθε χρόνο, είναι το Άλσος Παυσίλυπου Καρδίτσας , που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
 • Στείλτε μας την ακριβή επωνυμία - τίτλο της επιχείρησής σας,  με την οποία θα παρουσιαστείτε στην έκθεση, για να ετοιμάσουμε την επιγραφή,  που θα αναρτηθεί στο περίπτερό σας.
 • Στην αίτηση – δήλωση συμμετοχής (την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε και από την ιστοσελίδα μας) δηλώνετε τα πιστοποιημένα προϊόντα, για τα οποία είστε σχεδόν σίγουροι ότι θα εκθέσετε την εποχή εκείνη.
 • Επειδή ο αριθμός των περιπτέρων είναι περιορισμένος, επειδή το χρηματικό ποσό που ορίσαμε ως δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση είναι μικρό και επειδή λόγω οικονομικής κρίσης τα οικονομικά της οργανωτικής επιτροπής, κάθε χρόνο στενεύουν, θέτουμε ως όρο συμμετοχής την προκαταβολή του αντίστοιχου ποσού. Έτσι, προκαταβάλλετε το αντίστοιχο ποσό, στονπαρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ GR70 0171 2440 0062 4414 1335 683 και μαζί με την αίτηση στέλνετε και την απόδειξη κατάθεσης των χρημάτων, που θα σας δώσει η Τράπεζα.
 • Στην περίπτωση που δεν είστε σε θέση να μας πληροφορήσετε από τώρα με βεβαιότητα για την συμμετοχή σας, θεωρούμε ότι ένα τηλεφώνημά σας, που θα γνωστοποιούσε τις προθέσεις σας, για ενδεχόμενη συμμετοχή σας, θα μας ήταν πολύ χρήσιμο στον προγραμματισμό μας.
 • Ø Για οικονομικούς λόγους, παρακαλούμε, γράψτε σε ποια εταιρία κινητής τηλεφωνίας ανήκει το κινητό σας (π.χ.cosmote, vodafone, wind) .

Το έντυπο της αίτησης, μπορείτε να το κατεβάσετε κι από την ιστοσελίδα μας: www.oikosfaira.gr συμπληρώστε το και στείλτε το, ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά ή με φαξ στον αριθμό 2441071636, το συντομότερο δυνατό, μαζί με την απόδειξη κατάθεσης του ποσού. Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων (β.π.), φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και οι μεταποιητές και τυποποιητές  β.π. οφείλουν να επισυνάψουν και τη βεβαίωση πιστοποίησης,  για τα προϊόντα που ενδιαφέρονται να πουλήσουν ή να εκθέσουν κατά τη διάρκεια της 18ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας.  Η βεβαίωση αυτή αποτελεί όρο συμμετοχής και χωρίς αυτή δεν θα γίνονται δεκτοί. Επιμένουμε σε αυτό διότι κάθε χρόνο, οι καταναλωτές που επισκέπτονται τα περίπτερα της έκθεσης, θέτουν όλο και πιο επιτακτικά το ζήτημα πιστοποίησης ενώ αρκετοί ζητούν να υπάρχει η πιστοποίηση στον πάγκο του κάθε εκθέτη, κάτι που το θεωρούμε απαραίτητο.

Γι’ αυτό: Εκτός από το αντίγραφο πιστοποίησης, που θα μας στείλετε μαζί με την αίτηση και την απόδειξη καταβολής του χρηματικού ποσού, ερχόμενοι στην Καρδίτσα, θα έχετε μαζί σας και ένα ακόμη, προκειμένου να το τοποθετήσουμε σε ειδικό ταμπλό, στον  πάγκο.

Για τους χειροτέχνες: παρακαλούμε να μας στείλετε, ΠΡΩΤΑ μια πλήρη περιγραφή των πρώτων υλών που χρησιμοποιείτε στις δημιουργίες σας. Στην επόμενη φάση και εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις, θα λάβετε την έγκριση, οπότε θα μας στείλετε την αίτηση και το αποδεικτικό πληρωμής.

 

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

      Στα πλαίσια της επιδιωκόμενης αναβάθμισης της Οικολογικής μας Γιορτής και προκειμένου να κρατάμε σε ένα σοβαρό επίπεδο την ποιότητά της, επιβάλλεται να σεβόμαστε και να τηρούμε το πρόγραμμα. Γι’ αυτό:

 1. Δεν είναι σωστό οι εκθέτες να έρχονται σύμφωνα με τις ανάγκες τους, τις οποίες σεβόμαστε, αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η άφιξη και η εγκατάσταση - τακτοποίηση των εκθετών να γίνεται μέχρι την ώρα 6η απογευματινή της Πέμπτης 20-9-18 ή έως την 10η πρωινή της Παρασκευής 21-9-18. Παρακαλείστε, να μη σταθμεύετε εντός του άλσους, διότι αυτό αποτελεί παράβαση και ενδεχομένως να δεχθείτε κλήση από την τροχαία.
 2. Σωστό είναι οι εκθέτες να παραμένουν στα περίπτερά τους, όλες τις ημέρες και ώρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα, που σημαίνει ότι το άνοιγμα και κλείσιμο των περιπτέρων τους θα γίνεται τις προβλεπόμενες από το πρόγραμμα ώρες.
 3. Δεν είναι σωστό να αναχωρούν οι εκθέτες όποτε αυτοί κρίνουν, εκτός και αν υπάρχει έκτακτος και εξαιρετικά σοβαρός λόγος, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση, η πρόθεση αναχώρησης είναι χρήσιμο να ανακοινώνεται στην οργανωτική επιτροπή. Για τους λόγους που παραπάνω αναφέραμε θεωρούμε, ότι τουλάχιστο μέχρι την 9η βραδινή της Κυριακής 23-9-18 καλό είναι όλοι να βρισκόμαστε στα περίπτερα, καθότι υπάρχει ακόμη σημαντικός αριθμός επισκεπτών.

      Οι επισκέπτες που μας τιμούν με την παρουσία τους και, που αρκετοί από αυτούς έρχονται από μακρινές αποστάσεις, εκτός νομού Καρδίτσας, με το δίκαιο τους απαιτούν να βρουν και να δουν αυτό που προβάλλουμε και διαφημίζουμε, για τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνουμε.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Η ΕΣΤΩ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ: Η στάση και η συμπεριφορά μας είναι αυτή που μετράει περισσότερο και αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Γι’ αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οφείλουμε να είμαστε υποδειγματικοί, με τη συμπεριφορά μας. Στους επισκέπτες μας καλό είναι, και στο βαθμό που μπορούμε, να πληροφορούμε και να  εξηγούμε τι είναι βιολογική γεωργία, ποια η σημασία και η ωφελιμότητα των βιολογικών προϊόντων για την υγεία του καταναλωτή και το περιβάλλον,  σε σχέση με τα συμβατικά, ποια είναι τα περιβαλλοντικά προβλήματα που μας απασχολούν σήμερα και τι μπορεί να κάνει – πως μπορεί να συνεισφέρει ο κάθε πολίτης για τα ζητήματα αυτά. Ακόμη, αναχωρώντας και αφήνοντας τα περίπτερα και τον εκθεσιακό χώρο θα πρέπει να τον παραδίνουμε καθαρό, επιβεβαιώνοντας έτσι την οικολογική μας ταυτότητα.

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ: Επειδή την παρούσα πρόσκληση την αποστείλαμε σε συγκεκριμένο αριθμό ενδιαφερομένων, παρακαλούμε θερμά και εφόσον σας είναι δυνατό, μόλις την πάρετε στα χέρια σας ή όσοι την διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας, να τη γνωστοποιήσετε και σε άλλους γνωστούς σας και φίλους, που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για κάποια από τις δραστηριότητες της Οικολογικής Γιορτής. Μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους σας, θα τη θεωρούσαμε μεγάλη συνεισφορά στην υπόθεση της οικολογικής ιδέας.

«ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ»: Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να «συγκατοικήσουν», δηλαδή να είναι δίπλα - δίπλα τα περίπτερά τους παρακαλούνται να το δηλώσουν από τώρα στην αίτησή τους.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: Τα χρήματα που προκαταβάλλετε δεν επιστρέφονται παρά μόνο στην περίπτωση που βρεθεί αντικαταστάτης, για το περίπτερο που δεσμεύσατε. Επιστροφή μπορεί να γίνει μόνο εφόσον μας γνωστοποιήσετε πολύ νωρίς την πρόθεσή σας,  για ακύρωση της συμμετοχής σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Αν έχετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), γράψτε το ευανάγνωστα , στην ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ συμμετοχής. Διευκολύνει και εσάς και εμάς,  για γρήγορη και εύκολη επικοινωνία. Εάν δεν έχετε, παρακαλέστε και ζητήστε το από κάποιο γνωστό σας και γράψτε το στη αίτηση ή στείλτε το, το συντομότερο μόλις το εξασφαλίστε. Σε αυτή την περίπτωση, γράψτε δίπλα ότι είναι φιλικό για να σημειώνουμε και εμείς, ανάλογα κατά την αποστολή μηνύματος. Επίσης, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, σταθερό ή κινητό (και την εταιρία κινητής τηλεφωνίας  στην οποία ανήκει:Cosmote, Vodafone, Wind κ.τ.λ).

 

     Διαμονή – Φιλοξενία εκθετών

     Λαβαίνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κρίση, το σοβαρό κόστος διαμονής- παραμονής των εκθετών στην Καρδίτσα και τα όσα κατά καιρούς συζητήθηκαν και προτάθηκαν, εξασφαλίσαμε ύπνο για το 4/ήμερο, και το καθιερωμένο γεύμα της Κυριακής. Η συμμετοχή του κάθε φιλοξενούμενου, θα ανέλθει στο ποσό των 7 € / βραδιά . ουςπιοκθργευμβση και τα χρήματαw

     Η φιλοξενία θα πραγματοποιηθεί στους ξενώνες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μουζακίου, με άνετους χώρους διαμονής (δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια). Το Μουζάκι απέχει από την Καρδίτσα 26 χιλιόμετρα (Ταχυδρομική διεύθυνση: Ιθώμης 1, Τ.Κ.: 43060, Μουζάκι Καρδίτσας και Ιστοσελίδα: www.kpem.gr).

     Η μεσημεριανή ξεκούραση θα μπορούσε να γίνει μέσα στο πάρκο του Παυσιλύπου.εφόσον υπάρχει καλοκαιρία, διαφορετικά θα φροντίσουμε για χρήση του πρ. σχολείου που βρίσκεται ακριβώς έναντι του Παυσιλύπου.

     ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην παραπάνω αναφερόμενη φιλοξενία, συμπεριλαμβάνονται σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλαροθήκες.   Όσοι επιθυμούν την παραπάνω φιλοξενία,  να το δηλώνουν μαζί με την αίτηση, προκειμένου να κάνουμε τον προγραμματισμό μας.

    

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κλείσιμο δωματίων στα παρακάτω ξενοδοχεία να γίνει μέχρι 14 Ιούλη γιατί το μήνα Σεπτέμβρη υπάρχει δυσχέρεια λόγω ζήτησης για γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

Για τους εκθέτες και τους επισκέπτες, που θα ήθελαν να διαμείνουν σε ξενοδοχείο, παραθέτουμε τις προσφορές που μας έκαναν τρία ξενοδοχεία της Καρδίτσας με ειδικές τιμές. Έτσι εάν κλείσετε δωμάτιο σε ένα από τα παρακάτω ξενοδοχεία να αναφέρετε ότι είστε εκθέτης ή επισκέπτης και να ζητήστε την ειδική τιμή που συμφωνήθηκε για την Οικολογική Γιορτή.

 

Ξενοδοχείο ΑΣΤΡΟ  τηλ. 2441023552 τιμές με φόρο και πρωϊνό:

Μονοκλινο δωματιο: 36,50 €   Δίκλινο δωμάτιο: 43,5   Τρίκλινο δωμάτιο: 51,50

 

Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ  τηλ. 2441071923 τιμές με φόρο και πρωϊνό:

Μονοκλινο δωματιο: 35 €         Δίκλινο δωμάτιο: 45    Τρίκλινο δωμάτιο: 50

 

Ξενοδοχείο ΑΥΡΑ τηλ. 2441021523 τιμές με φόρο και πρωϊνό:

Μονοκλινο δωματιο: 35,00 €     Δίκλινο δωμάτιο: 45     Τρίκλινο δωμάτιο: 55

Για την Οργανωτική Επιτροπή

 

Ο Συντονιστής

 

 

Η Γραμματέας

 

 

Σωκράτης Βασιλάκος

Βασιλική Μπαλαμπάνη