Στο επίκεντρο του οικολογικού ενδιαφέροντος η Καρδίτσα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που διοργανώνει, στο άλσος του Παυσιλύπου, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε., το Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας.

Η Καρδίτσα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο επίκεντρο του οικολογικού ενδιαφέροντος και η συμμετοχή του κόσμου αποδεικνύει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική του θεσμού.

Η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες.

Φέτος, συμμετέχουν 41 συνολικά εκθέτες από όλη τη χώρα, με μια ευρεία γκάμα προϊόντων όπως φρούτα, λαχανικά, μέλι, λάδι, αρωματικά φυτά, ακόμα και χειροποίητα κοσμήματα και παιχνίδια.  

Οι ώρες λειτουργίας της Αγοράς (μέχρι και την Κυριακή 23/9 που θα διαρκέσει η Γιορτή) είναι: 10.00 -14.30 και 17.30-22.30.

Με επιτυχία συνεχίζονται και οι παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει ενεργά στη μεγάλη αυτή γιορτή της οικολογίας.

Το πρωί του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα ξεκίνησε με δράσεις για τα παιδιά τα οποία, για άλλη μια φορά, είχαν την τιμητική τους.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο δημιουργίας υφασμάτινων περικάρπιων με τίτλο «Δημιουργώντας οικολογικά» από τη χημικό κ. Μιχαέλα Βόβες και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα με τη δράση «Μαθαίνουμε με παιχνίδια και κατασκευές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

Ακολούθησε το εργαστήριο με θέμα «Το Καραγκούνικο Νοικοκυριό ως απόδειξη εφαρμογής των εναλλακτικών πηγών ενέργειας» από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων.

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της Κυριακής 23/9

Πρωί

10:00-10:30 Βιωματικό εργαστήρι-παραμύθι «Ο Ντάντη φοράει δύο φτερά και πετάει μακριά»

Κωνσταντίνα Μουτσέλου, νηπιαγωγός-συγγραφέας

11:00-13:00 «Η ζωή μέσα στη φύση»

Εφορεία Προσκόπων Καρδίτσας

12:30-13:30 Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ω!!! Φύση γιορτινή»

Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

Κείμενα: Αντώνης Νικολάου. Συμμετέχουν: Μίνα Αναστασοπούλου, Γιώργος Κούτσικος, Ντίνα Φλώρου

Απόγευμα

20:30-21:30  Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα «Ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου»

Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

 

Χορηγοί της 18ης Οικολογικής Γιορτής

Μεγάλος Χορηγός: Δήμος Καρδίτσας – Ενεργειακή Κάμπου Α.Ε. ΟΤΑ

Χορηγός: Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ