«Με μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις της 3ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης

Αυτό το Σάββατο 3/5, και ώρα 10.30π.μ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας»

«Πέρα από συμβατικές πρακτικές και κοντά στο χώρο της εναλλακτικής γεωργίας και ιατρικής» είναι το θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας με την οποία θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Μαϊου 2014 οι εκδηλώσεις της 3ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης που διοργανώνει (αυτό το Σαββατοκύριακο) η ΟικόΣφαιρα (κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη ΛΔ ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας) και την ΑΝΚΑ Α.Ε. – Τμήμα Europe Direct.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, στις 10.30π.μ., και μπορεί να την παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Εξαίρετοι επιστήμονες θα αναπτύξουν μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικά θέματα όπως η ανάγκη για δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων για  διάσωση, διάδοση και χρήση τους, στην οποία και αφιερώνεται η φετινή διοργάνωση, η βιολογική, βιοδυναμική και ομοιοδυναμική γεωργία, ενώ παράλληλα θα αναλυθούν κάποιες εναλλακτικές μέθοδοι και πρακτικές για πρόληψη και θεραπεία της υγείας, αλλά και οι επιπτώσεις από την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής :

Προεδρείο : Γκαμαλέτσος Νίκος, Τσιαχτής Βάϊος

> Ώρα  10.15 - 10.30 : Προσέλευση - Εγγραφή

> Ώρα  10.30 - 10.45 : Χαιρετισμοί

> Ώρα  10.45 - 11.05 : «Ανάγκη για δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων για  διάσωση, διάδοση και ανταλλαγή τους, ως απάντηση στην πρόθεση των πολυεθνικών να χειραγωγήσουν τη σποροπαραγωγή και την εμπορία τους»

Ομιλητής : Κουτής Κώστας, γεωπόνος - εκπρόσωπος ΑΙΓΙΛΩΠΑ

Ακολουθεί πεντάλεπτο με διευκρινιστικές ερωτήσεις

Ø Ώρα 11.10 - 11.35 : «Βιολογική, βιοδυναμική και ομοιοδυναμική γεωργία - Θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας»

Ομιλητής : Στρατής Πέτρος, γεωπόνος του πιστοποιητικού οργανισμού βιολογικών και βιοδυναμικών προϊόντων Bio-Ellas

Ακολουθεί πεντάλεπτο με διευκρινιστικές ερωτήσεις

Ø Ώρα 11.40 -12.05 : «Εναλλακτικές μέθοδοι και πρακτικές για πρόληψη και θεραπεία της υγείας»

Ομιλήτρια : Αρχοντή Ελευθερία, γιατρός

Ακολουθεί πεντάλεπτο με διευκρινιστικές ερωτήσεις

Ø Ώρα  12.10 -12.30 : «Υποβάθμιση φυσικού περιβάλλοντος και ανθρώπινη υγεία»  Ομιλητές :

Βραχνάκης Μιχάλης, Αναπλ. καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας, Τμ. Δασοπονίας και Διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος

Σοφία Νασιάκου, φοιτήτρια ΤΕΙ – Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Καρδίτσας

Αριστέα Τυροκόμου, φοιτήτρια ΤΕΙ – Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Καρδίτσας

Ακολουθεί πεντάλεπτο με διευκρινιστικές ερωτήσεις.

> Ώρα 12.35-13.30 :  Τοποθετήσεις – Συμπεράσματα – Κλείσιμο ημερίδας

Άλλες εκδηλώσεις / Σάββατο 3 Μαϊου το απόγευμα

Η 3η Εαρινή Γιορτή της Φύσης περιλαμβάνει πολλές ακόμη εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Όλες θα πραγματοποιηθούν στον υπαίθριο και εσωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

Για το απόγευμα του Σαββάτου 3 Μαϊου έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα :

Ø Ώρα  18.00 - 19.00 :  «Χώμα και χρώμα» (διακόσμηση πήλινης γλάστρας). Υπεύθυνη : Ντζιαβού Κωνσταντίνα, εκπαιδευτικόςØ Ώρα 19.00 - 20.30 : Θεατρικό παιχνίδι με τίτλο: «Στα ίχνη της Περσεφόνης». Συνεργασία Εικαστικού πολιτιστικού εργαστηρίου Κώστα Μπιλιούρη GranaΖΕΙ Girarte και Θεατρικού Εργαστηρίου «Ρόδα»Ø Ώρα 20.30 – 21.00 : Χαιρετισμός στην άνοιξη - Προβολή διαφανειών μετά μουσικήςØ Ώρα 21.00 :  Χαιρετισμοί καλεσμένων - Καλλιτεχνικό πρόγραμμα – Μπουφές

Για πληροφορίες – επικοινωνία :

Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες :  τηλ. 6976017907, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ιστοσελίδα: www.oikosfaira.gr