Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της 3ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν, το βράδυ της Κυριακής 4 Μαϊου, οι εκδηλώσεις της 3ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης που διοργάνωσε η ΟικόΣφαιρα (κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη ΛΔ ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την ΑΝΚΑ Α.Ε. – Τμήμα Europe Direct.

 

Επί δύο ημέρες (3 και 4 Μαϊου), το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου «φιλοξενήθηκαν» οι εκδηλώσεις, «πλημμύρισε» από μικρούς και μεγάλους που, μέσα από τις διάφορες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν, αλλά και να ψυχαγωγηθούν.

  • diakosmisi-pilinis-glastras-kai-fitefsi
  • kataskevi-eyxetirias-kartas-gia ti giorti tiw miteras
  • liji-1
  • liji-3
  • liji-4

Η λήξη (το βράδυ της Κυριακής) έγινε με το Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας οι μαθητές του οποίου παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Προηγήθηκαν η ενδιαφέρουσα ομιλία – παρουσίαση με θέμα : «Υγιεινά σνακς και ροφήματα» από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Μαρία Βησαροπούλου,  το Εργαστήρι κατασκευής κάρτας  για τη Γιορτή της Μητέρας με υπεύθυνες τις κ. Μιχαέλα  Βόβες, εκπαιδευτικό και Ρίκα Μάμαλη, δασολόγο και η προβολή ντοκιμαντέρ για τις επιπτώσεις της κακής διατροφής στην υγεία μας από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας,