ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε, το βράδυ του Σαββάτου 9 Απριλίου, η 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που οργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Τμήμα Europe Direct της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και άλλους τοπικούς φορείς.

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συνεχάρη τους διοργανωτές για το υψηλό επίπεδο της Γιορτής, ενώ αναφερόμενος στη Δημοτική Αγορά, όπου και αφιερώνονται οι φετινές εκδηλώσεις, δεσμεύτηκε για μια σειρά μέτρων και αισθητικών παρεμβάσεων που θα αλλάξουν τόσο την όψη όσο και τη λειτουργικότητα του κτιρίου.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε η Πρόεδρος της ΟικόΣφαιρας κ. Κρύστα Λάππα καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και καλώντας τους να συμμετάσχουν και σε όλες τις υπόλοιπες δράσεις.

Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από τη Λαϊκή ορχήστρα του Πολυφωνικού Ωδείου Καρδίτσας (διεύθυνση: Δημήτρης Χατζόπουλος), το Μουσικό σύνολο ΄΄ΜΠΑΝΤΙΝΑ΄΄ - Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας (διεύθυνση: Άγγελος Παλαπέλας) και το Μουσικό σχήμα ΄΄ΑΠΟΗΧΟΣ΄΄ (Άρης Φαλιάγκας – τραγούδι, Ρίτσα Πέτσα – τραγούδι, Ναπολέων Μουλιάκος – μπουζούκι, Άγγελος Παλαπέλας – πιάνο).

Στην παρουσίαση της βραδιάς των εγκαινίων ήταν η Βανέσσα Στυλοπούλου που έδωσε το δικό της «χρώμα» στην όλη εκδήλωση.

Νωρίτερα το απόγευμα είχαν προηγηθεί δύο ακόμα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για παιδιά. Η μία αφορούσε στην εκπαιδευτική δράση παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού με στόχο την αναζήτηση της ιστορικής διαδρομής του χώρου της Δημοτικής Αγοράς για παιδιά από 6 έως 12 ετών με τίτλο «Ίχνη στο χρόνο» την οποία ανέλαβε ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Πόλης. Και η άλλη είχε ως τίτλο «Δημιουργίες με φυτά» - Ένα διαφορετικό εαρινό απόγευμα για παιδιά στην Δημοτική Αγορά, με υπεύθυνη την κ. Δήμητρα Παράσχη, Γεωπόνο MSC – Εκπαιδευτικό.