Η ιδέα της ανταλλαγής αρχίζει και αποδίδει καρπούς

Πριν από ενάμιση χρόνο, μια ομάδα ανθρώπων δημιούργησε την Αλληλέγγυα Μονάδα Ανταλλαγών (ΑΛ.Μ.Α) Καρδίτσας, σαν δράση της Οικόσφαιρας. Ένα Δίκτυο, στο οποίο τo χρήμα δεν έχει καμία αξία. Αντιθέτως, πέρα από τη οργάνωση μιας συλλογικότητας, προτάσσουμε την αλληλεγγύη, έτσι ώστε οι συναλλαγές να γίνονται με κοινωνικό και όχι με οικονομικό προσανατολισμό.

 

Σήμερα, τα μέλη μας έφτασαν περίπου τα 100,από διάφορες ειδικότητες και επαγγέλματα - όχι κατ' ανάγκη άνεργοι- αλλά άνθρωποι που καλλιεργούν μια διαφορετική νοοτροπία και αντίληψη, για την αξία των πραγμάτων. Ο ένας προσφέρει φακές, ο άλλος μέλι, κάποιος άλλος παραδίδει μαθήματα, βάφει σπίτια, κουρεύει ή προσφέρει αγροτικές εργασίες.

Σε μια περίοδο κρίσης και κατάθλιψης βγήκαμε και κάναμε ένα μικρό βήμα υπέρ της αυτο-οργάνωσης. Κόντρα στην εποχή που μας πληγώνει το κλειδί είναι να περάσουμε σε δράση.

Για να διαδοθεί η ιδέα, οργανώνουμε τις Αγορές (η πρώτη έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2013). Η επόμενη αγορά θα στηθεί το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013,και ώρες 10:00-13:00,στο Αίθριο της Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας. Ελάτε να γνωριστούμε, να ενώσουμε τα χέρια μας, προσπαθώντας να καλύψουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, με σεβασμό και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Όσοι παράγουν, μεταποιούν ή δημιουργούν, με τα προϊόντα και τις ιδέες τους…

Όσοι προσφέρουν υπηρεσίες να τις προβάλλουν και να τις συνδυάσουν…