Δελτίο τύπου για την 7η ανοιχτή Αγορά με ΑΛ.Μ.Α

Στο κενό που δημιουργεί η κρίση του συστήματος, οι πολίτες αυτοοργανώνονται, δημιουργούν δικούς τους θεσμούς, νέες κοινωνικές σχέσεις, διαχειρίζονται συνεργατικά, δίνουν έμφαση στην τοπικότητα. Αυτή είναι η εναλλακτική, κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Οικοδομείται βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες και όχι στην υπερκατανάλωση. Σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο άνθρωποι συμμετέχουν σ αυτού του τύπου δράσεις. Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 2500 συλλογικότητες. Μια από αυτές είναι και το Δίκτυο ανταλλαγών και αλληλεγγύης Καρδίτσας, ένα δίκτυο αχρήματης οικονομίας, τα μέλη του οποίου πραγματοποιούν συναλλαγές (υπηρεσιών και προϊόντων) μεταξύ τους, με το εναλλακτικό νόμισμα ΑΛ.Μ.Α. Οι συναλλαγές γίνονται είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είτε το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, στο πλαίσιο των ανοιχτών Αγορών με ΑΛ.Μ.Α.

Η 7η ανοιχτή Αγορά με ΑΛ.Μ.Α θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, 26 Απριλίου 2013, στο αίθριο της Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας, μπροστά από το καφέ «Ρόπτρον» και ώρες 10.00-13.00.

Όσοι εμπνέεστε από το όραμα μιας αχρήματης κοινωνίας ανθρώπων και όχι αριθμών, μπορείτε να συμμετάσχετε κάνοντας εγγραφή στο δίκτυο, για τη συνεξέλιξη της δράσης αυτής σε ένα ευρύ Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σας περιμένουμε!

Οι συναντήσεις μας συνεχίζονται, κάθε Πέμπτη, 19.00-21.00, στην ΑΝ.ΚΑ, (Μ. Αλεξάνδρου 34, 2ος όροφος) για εγγραφές, ταυτοποιήσεις και απορίες.

Το site μας είναι: http://oikosfaira.gr/alma/ και τα τηλέφωνα: 6972.288611 (COSMOTE) 6978.352268 (COSMOTE) και 6947.034754 (WHAT'S UP).

Ομάδα ΑΛ.Μ.Α.