ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΣΦΑΙΡΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-10-2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Με τις γιατρούς Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου και Μυρτώ Γρίβα

Η ΟικόΣφαιρα στα πλαίσια ενημέρωσης μελών, φίλων της αλλά και του ευρύτερου κοινού έχει συστήσει και λειτουργεί θεματική ομάδα με τίτλο «ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ». Στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, γύρω από θέματα φυσικής διαβίωσης και υγιεινής διατροφής. Με το τρόπο αυτό, ο κάθε πολίτης παίρνοντας πληροφόρηση και ερεθίσματα, μπορεί να θέτει την υγεία του σε πρώτη προτεραιότητα, να ενδιαφέρεται και να αναζητά τρόπους ανάκτησης, διατήρησης και βελτίωσής της, που αναμφισβήτητα θεωρείται το πολυτιμότερο αγαθό.

Στο παραπάνω πνεύμα η ΟικόΣφαιρα και με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, πραγματοποίησε το Σάββατο 16-10-21 και ώρα 19:00, τηλεδιάλεξη με δύο γιατρούς: Την Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα και την Μαρία-Μυρτώ Γρίβα, και θέμα: ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στη σελίδα της ΟικόΣφαιρας στο Facebook (https://www.facebook.com/oikosfaira/)

Λίγα λόγια για τις ομιλήτριες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ –ΓΡΙΒΑ

Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και της Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο της από την ιατρική σχολή της Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην παθολογία. Ασκήθηκε στη φυσική ιατρική κοντά στον πατέρα της Τηλέμαχο Ευθυμιάδη (στον οποίο οφείλεται η εισαγωγή της νεο-ιπποκρατικής ιατρικής στην Ελλάδα). Ασκεί τη φυσική ιατρική και τη φυτοθεραπεία επί 40 και πλέον χρόνια. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Με τον σύζυγό της, Δρ. Νευρολόγο-ψυχίατρο Κλεάνθη Γρίβα, έχουν μια κόρη, την Μαρία-Μυρτώ Γρίβα, ειδική παθολόγο επίσης. Είναι μέλος της «Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυτοθεραπείας και Αρωματοθεραπείας» (που ανήκει στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Εταιρεία) και συμμετέχει στα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια για τη φυσική ιατρική και τη φυτοθεραπεία.

Συμμετείχε με ανακοινώσεις της στα εξής Συνέδρια:

1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυτοθεραπείας (Μόναχο, Ιατρική Σχολή, 1992).

1ο Ελληνικό Συνέδριο Φυτοθεραπείας (Ρόδος, 1992).

1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυτο-Αρωματοθεραπείας (Τυνησία, 1993).

2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυτο-Αρωματοθεραπείας (Genova, 1996).

Συνέδριο Εναλλακτικής Ιατρικής (Κύπρος, 1999).

3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φυτοθεραπείας (Μόναχο, 2000).

Επίσης πήρε μέρος και στα πολυήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια του «Αμερικανικού Βοτανικού Συμβουλίου» στο Περού (1994) και την Κένυα (1998). Έχει κάνει πλήθος ομιλιών σε όλη την Ελλάδα και πολλές δημοσιεύσεις στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

ΜΑΡΙΑ -ΜΥΡΤΩ ΓΡΙΒΑ

Ειδική παθολόγος, πτυχιούχος Ιατρικής Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Συνεχίζοντας μια οικογενειακή παράδοση 4 γενεών, εφαρμόζει στην κλινική πράξη την φυσική ιατρική. Με τον συνδυασμό διατροφικών μοντέλων που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του ασθενούς, με την πολύτιμη συμβολή της φαρμακευτικής χρήσης των βοτάνων (φυτοθεραπεία), επιδιώκεται η βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του οργανισμού και όχι η προσωρινή καταστολή του συμπτώματος.

Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στη θεραπευτική και κοσμετική ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ στο Παρίσι.

Έχει παρακολουθήσει:

Μετεκπαιδευτικά μαθήματα στο νοσοκομείο ROYAL FREE HAMPSTEAD, στο Λονδίνο.

Τον 10ο μετεκπαιδευτικό κύκλο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα «ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΕΞΟΛΟΓΙΑΣ», του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2015

της Γαλλικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, και συμμετείχε σε μετεκπαιδευτικά μαθήματά της στη Metz (Γαλλία, 2005).

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και τα ετήσια International Health Symposium στη Νέα Υόρκη (2016 και 2019).

Σε συνεργασία με την μητέρα της Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα, παθολόγο και πρωτοπόρο της φυσικής ιατρικής στην Ελλάδα, κάνουν πολλές ομιλίες κάθε χρόνο με αντικείμενο τα σύγχρονα νοσήματα και τον ρόλο της φυσικής ιατρικής.