Ποιοι είμαστε

Η Αλληλέγγυα Μονάδα Ανταλλαγών (ΑΛ.Μ.Α.) αποτελεί  μια από τις δράσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΟικόΣφαιρα, μια κίνηση για το Περιβάλλον, τον Άνθρωπο και την Ποιότητα Ζωής.

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούμε τρόπους για να περάσουμε πιο εύκολα και αποτελεσματικά μέσα  απ΄αυτή τη δύσκολη εποχή.

Ξεκινάμε με μικρά βήματα, ενώνουμε τις προσπάθειές μας με άλλους ανθρώπους, επιστρατεύουμε τις καλύτερες μας ποιότητες κι ελπίζουμε τα βήματα αυτά να γίνουν  ΑΛΜΑΤΑ.

 

Απευθυνόμαστε:

Σε άνδρες και γυναίκες που δυσκολεύονται να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες, έχουν όμως τη διάθεση να προσφέρουν χρόνο, υπηρεσίες ή αγαθά που διαθέτουν και να βρουν νέους τρόπους δημιουργίας της ευημερίας τους.

Σε ανθρώπους που θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και που είναι ανοιχτοί σε νέες δυνατότητες.

Σε ανθρώπους που ο φόβος και η παθητικότητα δεν τους ταιριάζουν και που βλέπουν τις σημερινές δυσκολίες σαν πρόκληση και σαν ευκαιρία για θετικές αλλαγές και δράσεις.

 

Η φιλοσοφία μας

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, πιστεύουμε πως η αλλαγή αντιλήψεων και νοοτροπίας είναι αναγκαιότητα.

Είμαστε όλοι κύτταρα μέσα στο σώμα της ανθρωπότητας και πιο συγκεκριμένα στη χώρα και στην πόλη που ζούμε. Οι σκέψεις, οι λέξεις, η συμπεριφορά και οι πράξεις μας, έχουν άμεση  και έμμεση επίδραση σε όλους. Γι΄ αυτό αντί να γκρινιάζουμε, να κατηγορούμε και να παραπονιόμαστε επιλέγουμε να αντιδράσουμε διαφορετικά.

Αντιμετωπίζουμε κατάματα τα νέα δεδομένα και πάμε σε δράση. Συντονιζόμαστε με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινό όραμα και ανταλλάσουμε προϊόντα, ταλέντα, ικανότητες, παροχές και γνώσεις. Μέσα από το ΑΛ.Μ.Α. ανοίγουμε το δρόμο για τη μετάβασή μας σε μια άλλη στάση ζωής που να έχει ενότητα, εντιμότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη.

Δεν περιμένουμε τους άλλους να μας σώσουν. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και προχωράμε. Όσο πιο πολύ ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας τόσο πιο δυνατοί και αισιόδοξοι γινόμαστε, τόσο πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί. Με καρδιά ζωντανή, δυνατή θέληση και ανοιχτή φαντασία επενδύουμε την ενέργειά μας στο να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο μας.