Αρχείο Εκδηλώσεων

Εξωραϊσμός περιοχής (Ανάχωμα) 14/04/2013

Την Κυριακή 14 Απρίλη, το ''Let's Do It'' (ας το κάνουμε) αγκαλιάστηκε τελικά από αρκετούς φορείς και πολίτες. Η αθρόα συμμετοχή φορέων και πολιτών, έδειξε ευαισθησίες και ανησυχίες για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της πόλης και του νομού μας και ιδιαίτερα  για τη συγκεκριμένη δράση  που αφορά τον εξωραϊσμό-ανάδειξη και ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής

Εκτός φυσικά από την ΟικόΣφαιρα, το δήμο Καρδίτσας και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας που ήταν οι διοργανωτές της δράσης καθαρισμού, συμμετείχαν και οι φορείς:Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας, Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, Ραδιολέσχη Καρδίτσας. Επίσης το παρόν έδωσαν και μαθητές του Μουσικού σχολείου Καρδίτσας υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό της καθηγήτριας του σχολείου κ. Βόβες Μιχαέλας.  Πέραν των φορέων πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκαν στο παγκόσμιο κάλεσμα ''Let's Do It'' (ας το κάνουμε) που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα, αφού κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

 

  • dsc01645
  • dsc01652
  • dscn0459
  • img_4635
  • p4090022

 

Εκ μέρους του δήμου Καρδίτσας, παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πρασίνου κ.κ. Κωστόπουλος Δημήτρης και Κατσιαβάρας Θωμάς, καθώς και ο πρ. αντιδήμαρχος κ. Τσιούκης Λάμπρος.

Το ραντεβού δόθηκε στην γέφυρα του ποταμού κοντά στη συνοικία Αγ. Παντελεήμονα. Οι πολίτες που παραβρέθηκαν με προθυμία και μεράκι μάζεψαν  τα σκουπίδια σε μια απόσταση 1200 περίπου μέτρων, ενώ οι μαθητές του μουσικού σχολείου, μπογιάτισαν τις απαγορευτικές μπάρες που είναι  τοποθετημένες στα σημεία εισόδου του αναχώματος.
Πέρα από τον καθαρισμό, όλοι, μικροί και μεγάλοι, περπάτησαν και απόλαυσαν  μια υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση, δίπλα στο ποτάμι, ένα ποτάμι που αξίζει και πρέπει να γίνει στολίδι της πόλης και του νομού μας και ένας παραποτάμιος χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης.
Όραμά των διοργανωτών  είναι η συνέχεια της δράσης και η καθιέρωσή της. Για το λόγο αυτό οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ αλλά συνεχίζονται.  Σύντομα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των φορέων που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, καθώς και κάθε άλλου που ενδιαφέρεται, για να κατατεθούν απόψεις και να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα δράσης. Η Καρδίτσα και οι Καρδιτσιώτες αξίζουν και το μπορούν για ένα ποτάμι καθαρό, όμορφο στολίδι της πόλης και μια παραποτάμια περιοχή για περίπατο, άθληση και ψυχαγωγία.

ΖΗΣΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ας είναι το σύνθημά μας και το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.