Όλοι μαζί μπορούμε για ένα ποτάμι καθαρό και μια όμορφη παραποτάμια περιοχή

ΟικόΣφαιρα - Δήμος Καρδίτσας - ΕΟΣΚ

Let'sDoIt, Κυριακή 14 Απρίλη ώρα 9 πρωί

Στην Πανελλαδική Εθελοντική Καμπάνια Let's do it Greece 2013, δίνουν το παρών οι Έλληνες και Ελληνίδες Ολυμπιονίκες, εμπνέοντας τους νέους να προσφέρουν για μια Ελλάδα πιο Όμορφη πιο Καθαρή!!Το ''Let's Do It'' (ας το κάνουμε) αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Πέρυσι, για πρώτη φορά, φιλοξενήθηκε η συγκεκριμένη καμπάνια και στην Ελλάδα. Σκοπός  ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος με τη συμβολή όλων κατάφερε να γίνει πραγματικότητα.

Πέρσι (2012) στις 29 Απριλίου,  πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς σε όλη την Ελλάδα, μετέδωσαν το μήνυμα του Let's Do It, (ας το κάνουμε) απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες.
      Στην πόλη μας-στην Καρδίτσα- πέρσι πάνω από 70 εθελοντές με πρωτοβουλία της ΟικόΣφαιρας και τη στενή και απαράμιλλη  συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας στις 29 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση καθαρισμού και όχι μόνο, στην παραποτάμια περιοχή από το ύψος του νοσοκομείου μέχρι την γέφυρα Καράμπαλη.

Και φέτος την ερχόμενη Κυριακή 14 Απρίλη που είναι η παγκόσμια ημέρα καθαρισμού, η ΟικόΣφαιρα, ο Δήμος Καρδίτσας και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, σας καλούν και πάλι, σε παρόμοια δράση. Ελάτε να δείτε πως διαμορφώθηκε η παραποτάμια περιοχή από την περσινή παρέμβαση και να καθαρίσουμε τα λίγα σκουπίδια που υπάρχουν ακόμη ή δημιουργήθηκαν. Ελάτε να περπατήσουμε μαζί μια υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση, δίπλα στο ποτάμι, ένα ποτάμι που αξίζει και πρέπει να γίνει στολίδι της πόλης και του νομού μας και ένας παραποτάμιος χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης.
Όραμά μας είναι η συνέχεια της δράσης και η καθιέρωσή της. Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τις προσπάθειες ώστε και φέτος την Κυριακή 14 Απριλίου ολόκληρη η Καρδίτσα να φωνάξει, ναι στην καθαριότητα, ναι στον εθελοντισμό.
Καλούμε, λοιπόν κάθε εθελοντική οργάνωση, κάθε φορέα και κάθε πολίτη να δηλώσει παρόν. Ας δείξουμε όλοι οι Καρδιτσιώτες πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ποτάμι καθαρό και για ένα υπέροχο παραποτάμιο χώρο αναψυχής, περιπάτου και άθλησης.

Την Κυριακή λοιπόν 14 Απρίλη, ραντεβού στην γέφυρα του ποταμού, κοντά στη συνοικία Αγ. Παντελεήμονα ώρα 9 πρωί.