Ξεκίνησε η λειτουργία του ΑΛ.ΜΑ. - Εγγραφές καθημερινά στο www.oikosfaira.gr

Τη μεγάλη αναγκαιότητα που υπάρχει στις μέρες μας για αλληλεγγύη, συλλογικότητα, αλλά και για εναλλακτικές λύσεις στην κατεύθυνση της κάλυψης των αναγκών μας «απέδειξε» η εντυπωσιακή συμμετοχή των Καρδιτσιωτών στην εκδήλωση παρουσίασης του ΑΛ.Μ.Α. που πραγματοποίησε η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ.

  Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης αποτελεί πλέον γεγονός για την κοινωνία της Καρδίτσας και έρχεται να ενώσει τους ανθρώπους και να τους κάνει να ανακαλύψουν ξανά το «εμείς».

  Όπως τονίστηκε και κατά την επίσημη παρουσίαση του νέου αυτού εγχειρήματος, με τη χρήση του ΑΛ.Μ.Α., ως μονάδας μέτρησης της αξίας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ενθαρρύνεται μια υγιής, βιώσιμη και δημοκρατική μορφή οικονομικής σχέσης όπου κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση μπορεί να προσφέρει και να δέχεται αγαθά και εργασίες χωρίς την ανάγκη χρήσης του ΕΥΡΩ.

  Η εκδήλωση «άνοιξε» με το καλωσόρισμα του Προέδρου της ΟικόΣφαιρας κ. Σωκράτη Βασιλάκου ο οποίος και εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στη φιλοσοφία του ΑΛ.Μ.Α. και τους κάλεσε να «αγκαλιάσουν» και τη νέα αυτή δράση.

 

         

   Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το ΑΛ.Μ.Α. : τις κ. Ζανέττα Βλαχούτα, Κατερίνα Πρίτσα και Μιχαέλα Βόβες.

  Η κ. Βλαχούτα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε και εμείς κάνοντας ένα βήμα προς την αλληλλεγύη και την παραγωγικότητα».

  Από την πλευρά της, κ. κ. Πρίτσα υπογράμμισε πως «Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσουμε από το ΄΄δεν μπορώ΄΄  και το ΄΄δεν ξέρω΄΄ στη συλλογικότητα και τη δημιουργικότητα.

   Η κ. Βόβες, με τη σειρά της, κάλεσε τον κόσμο να «δώσει στην ΟικόΣφαιρα την ευκαιρία ώστε να εφαρμόσει κάτι το οποίο δημιούργησε με πολύ κόπο» και στη συνεχεία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Δικτύου.

  Τη σκυτάλη πήραν οι κ. Γιάννης Καλταπανίδης και Γιάννης Γλυνός κάνοντας on line την παρουσίαση του Δικτύου και απαντώντας με κάθε λεπτομέρεια στις απορίες και τις ερωτήσεις του κοινού.

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε ένα πολύ θετικό κλίμα, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησαν και οι πρώτες εγγραφές μελών στο Δίκτυο.

 

         

Η διαδικασία των εγγραφών συνεχίζεται μέσω του site της ΟικόΣφαιρας : www.oikosfaira.gr  όπου υπάρχουν και αναλυτικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση.

   Επίσης, γίνεται γνωστό πως η απαραίτητη «ταυτοποίηση» θα γίνεται κάθε Σάββατο, και ώρες 10.00 με 12.00 το πρωί, στην αίθουσα της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.) στον δεύτερο όροφο (επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 34).  Μία φορά το μήνα θα πραγματοποιείται Συνέλευση μελών του Δικτύου με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των εμπλεκομένων. 

  Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι πως το ΑΛ.Μ.Α. δεν έρχεται να αντικαταστήσει την πραγματική οικονομία και τις συναλλαγές με ΕΥΡΩ, αλλά αντίθετα έρχεται να στηρίξει τους πολίτες της Καρδίτσας και να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Εξάλλου, απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Καρδίτσας και χωρίς να κάνει διακρίσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

   Οι συναλλαγές καταγράφονται σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ώστε κάθε μέλος του δικτύου να μπορεί να αναζητήσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που χρειάζεται και φυσικά να καταχωρίσει τις δικές του αγγελίες για προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων.

  Με βασικό μήνυμα – σύνθημα «Ο κόσμος αλλάζει, οπότε αλλάζουμε και εμείς» η ΟικόΣφαιρα μας καλεί να αφουγκραστούμε τις πραγματικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η εποχή μας και να στραφούμε σε εναλλακτικές λύσεις, λύσεις που προωθούν την παραγωγικότητα και καλλιεργούν την αλληλουποστήριξη και την ενότητα.